Themaster Overvalpreventie voor winkelcentrum De Mare

Op donderdag 28 maart ontving winkelcentrum De Mare, in aanvulling op de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), de themaster Overvalpreventie. Maarten Duijn van het CCV en wethouder Economische Zaken Pieter Dijkman reikten de onderscheiding uit aan de projectgroep.

 

In het project Keurmerk Veilig Ondernemen wordt samengewerkt aan een aantrekkelijk en veilig winkelgebied. Dit is een continu gezamenlijk proces, waarin zij zich steeds verder bekwamen. Op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie startte het Centrum Criminaliteitspreventie & Veiligheid (CCV) in 2018 met enkele pilots, waarin extra aandacht was voor het thema overvallen. Voorwaarde voor deelname aan de pilot was dat het winkelgebied minimaal de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen heeft ontvangen. Winkelcentrum De Mare deed mee aan deze pilot.

Samen met een projectgroep, die bestaat uit ondernemers, beheer, gemeente, woningcorporaties, beveiliging, BOA’s, politie, ondernemers, brandweer en het CCV  is gewerkt aan onder meer  goede verlichting, training van personeel, parkeerterreinen en voorlichting van ondernemers. Ook heeft een schouw overdag en in de avond van het gebied plaatsgevonden.

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een economisch goed functionerend winkelcentrum. Dat de winkeliers in winkelcentrum De Mare al langer samen werken aan een aantrekkelijk en veilig winkelgebied is een goede zaak en resulteert nu in de themaster Overvalpreventie. Dat komt de veiligheid van winkelend publiek, winkelpersoneel en ondernemers zeker ten goede.

wethouder Pieter Dijkman complimenteert de ondernemers in De Mare met de ster
308113 natzijl ccvcertificaatdemare 1 4192c1 large 1553784418
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten