Alkmaar winnaar MKB-vriendelijkste gemeente provincie Noord-Holland

Alkmaar is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Piet Bruinooge en Wethouder Pieter Dijkman (Economische Zaken) ontvingen de prijs onlangs uit handen van regiodirecteur Dirk de Bie van MKB-Nederland. Alkmaar is daarmee weer terug bovenaan de ranglijst. In 2013 werd de gemeente nog tweede. Twee jaar geleden eindigde ze in de middenmoot en ging Beverwijk er met de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Noord-Holland vandoor. Het is blijkbaar niet makkelijk in Noord-Holland om de koppositie te behouden, want nu is deze gemeente weg gezakt. De tweede plek gaat deze editie naar Diemen, de derde naar Hoorn.

Ondernemers bieden banen, zorgen voor leefbare binnensteden en dorpskernen en voor bruisende bedrijventerreinen. Gemeenten hebben daarom de plicht het lokale bedrijfsleven te koesteren en hen te betrekken bij planvorming en economische thema’s . MKB-Nederland wil gemeenten bewust maken van hoe ondernemers over hen denken volgens Dirk de Bie, regiodirecteur MKB-Nederland.

Wij zijn heel blij met deze prijs. Dat MKB-ondernemers zelf ons hebben verkozen tot meest MKB-vriendelijke gemeente van Noord-Holland zegt ons dat wij op de goede weg zijn. De ondernemers zijn goed te spreken over onze dienstverlening, deskundigheid en betrouwbaarheid. Ons ondernemersloket werpt dus zijn vruchten af, al blijven we actief werken aan het verder verbeteren van onze dienstverlening aan MKB-ondernemers.

wethouder Economische Zaken Pieter Dijkman
308115 20190314alkmaarmkbgemeentenh 49f419 large 1553786637
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten