308116 vakantiefun%202019%20foto 44ea41 large 1553788520

VakantieFUN: sportief en creatief vakantieprogramma

Vakantieprogramma voor kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod

Zes weken zomervakantie je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren. Zeker als je kind geen aansluiting vindt bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie heeft. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN van 15 juli tot en met 8 augustus in sportcomplex de Meent Bauerfeind. VakantieFUN is een samenwerking van Stichting Sport-Z met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN vindt onder professionele begeleiding plaats. Het programma is speciaal gericht op kinderen van 6 tot en met 17 jaar, woonachtig in een van de deelnemende gemeenten, die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben.

Kleine groepen

Stichting Sport-Z is de afgelopen 3 jaar met succes de uitdaging VakantieFUN aangegaan om ook deze groep kinderen een mooi programma te bieden. Gezien de specifieke indicatie van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Ook wordt er daarom gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider.

Programma

VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De deelnemers worden om 09:30 uur verwacht in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch, start een sportief en creatief middagprogramma. Om 15:30 uur zijn de ouders welkom om samen met de kinderen na te genieten van de gezellige dag. Dit moment geeft de kinderen de gelegenheid om te laten zien en te vertellen over hun beleving van VakantieFUN.

Meedoen?

Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Inschrijven kan tot 31 mei 2019. Na 2 weken hoort u wanneer uw kind is ingedeeld. Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of h.zwart@sport-z.org.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten