Denk mee over invulling Kanaalzone!

‘Hoera, wij hebben een Kanaal!’ is de uitspraak in de Omgevingsvisie Alkmaar 2040, die de ambitie van de gemeente weergeeft om rond het Noordhollands Kanaal een nieuw stuk stad te maken. Maar hoe gaat dit stadsdeel er in de toekomst uitzien? Dat is het vraagstuk waarvoor de gemeente nu staat. Wij nodigen inwoners van harte uit om met ons mee te denken en ideeën in te brengen.

De afgelopen tijd zijn er diverse gesprekken gevoerd met deskundigen over het wonen, werken, recreëren en verblijven in de (nabije) toekomst in de Kanaalzone. Maar ook over grote onderwerpen als duurzaamheid, stedelijkheid, gezondheid, klimaat en bereikbaarheid. Zo zijn de eerste gedachten ontstaan over de kansen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van de nieuwe stadsdeel rond het kanaal. Bernadette Janssen van bureau BVR uit Rotterdam is als kwartiermaker aangesteld om die gedachten in een beeld en richtlijnen ruimtelijk te vertalen.

Denk met ons mee!

Om onze gedachten een stap verder te brengen, vragen wij inwoners mee te denken. Hiervoor organiseren wij op 17 april van 16.00 tot 20.00 uur een bijeenkomst. Men kan vrij binnenlopen. Voor deze bijeenkomst is aanmelden vooraf niet nodig. Wij tonen onze eerste gedachten, horen graag wat inwoners daar van vinden en staan open voor ideeën. Juist bijdragen van inwoners helpen om samen de wijk van de toekomst vorm te geven. De bijeenkomst wordt gehouden in het voormalig TMG gebouw op bedrijventerrein Oudorp.

· 17 april van 16.00 – 20.00 uur

· TMG-gebouw, Edisonweg 10 te Alkmaar

Bij interesse voor meer specifieke locaties aan het kanaal, is men ook welkom bij de volgende bijeenkomsten:

309378 img 8940 ebd9f2 large

Kanaalzone Noord: Kanaaldijk, Viaanse Molen Noord, Rioolwaterzuiveringsinstallatie, NUON-terrein

·         16 april van 17.00 – 18.30 uur

·         De Viaan, Havinghastraat 11 te Alkmaar

·         Wilt u zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een email te sturen aan: teamprojectondersteuning@alkmaar.nl

 

Kanaalzone Centrum en Zuid: Overstad, bedrijventerrein Oudorp, bedrijventerrein Overdie

·         16 april van 19.30 – 21.00 uur

·         TMG gebouw op bedrijventerrein Oudorp, Edisonweg 10

·         Wilt u zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een email te sturen aan: teamprojectondersteuning@alkmaar.nl

               

Vanaf dit jaar beschikt de inwoner van de gemeente Alkmaar over de mogelijkheid om inhoudelijk op stellingen en vraagstukken te reageren. De gemeente staat open voor inbreng en dit kan vanaf nu ook vanuit huis. Dus lukt het niet om bij de informatiebijeenkomst aanwezig te zijn of heeft men na het bezoek aan de bijeenkomst goede ideeën, ga dan naar:

Tot en met 23 april kan men reageren op zes stellingen en ideeën over de invulling van de kanaalzone.

Argu is een veilige discussieomgeving zonder ingewikkeld registratieproces.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten