261034 kaasmarkt ddd0e2 large 1507556907

Woningmakers Regio Alkmaar openen kaasmarkt

Voorzitter Woningmakers Joke van den Berg, luidt op vrijdag 19 april precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt Paul Verbruggen, wethouder Wonen, Joke van den Berg samen met de bestuursleden Martin Bosch, Jac Vries, Hans van de Leygraaf, Jos Feijtel, Dick Tromp, Peter van Oeveren en Pierre Sponselee op het Stadhuis.

Woningmakers zijn de private partijen in de regio die een rol spelen in het bouwen van woningen. Ontwikkelaars, corporaties, makelaars, notarissen, banken, architecten, … zij zijn allemaal Woningmakers. Woningmakers willen dat er voor elke klant in de regio Alkmaar een passende woning is en brengen dit voor het voetlicht. De Woningmarkt in de regio Alkmaar is bijzonder krap. Dat uit zich in een groot aantal woningzoekenden. Gevolg is lange wachtlijsten voor huurwoningen, veel potentiële kopers op elke aangeboden koopwoning en stijgende huizenprijzen. Woningmakers wil een bijdrage leveren aan de oplossing ervan.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.