Rocky Tuhuteru opent kaasmarkt

Op vrijdag 3 mei opent Rocky Tuhuteru de 6e kaasmarkt van het seizoen. Om 10.00 uur luidt hij de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Een kaasmarkt die in het teken staat van dodenherdenking.

Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt burgemeester Piet Bruinooge Rocky Tuhuteru en zijn collega Alies Boenders op het stadhuis. Rocky Tuhuteru maakte vanaf 1980 vele radio- en televisieprogramma’s. Vanaf 2002 is hij met zijn eigen bureau met de culturele diversiteit aan de slag gegaan.

Dodenherdenking De Rijp

Tijdens dodenherdenking in De Rijp op 4 mei spreekt Rocky Tuhuteru over de komst van Molukkers naar Nederland in 1951. Een komst die rechtstreeks het gevolg was van het verloop en de afloop van de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Nederlands-Indië. Ook spreekt hij over de vaak onderbelichte rol van mensen uit voormalig Nederlands-Indië in het verzet tegen de Duitse bezetter in Nederland, gaat hij dieper in op de betekenis en de waarde van vrede en vrijheid en staat hij nadrukkelijk stil bij de offers die velen hebben gebracht voor onze vrijheid tot op de dag van vandaag.

Herdenken en Vieren

Op zaterdag 4 mei vinden in Alkmaar, Oudorp, Stompetoren en De Rijp vier verschillende herdenkingsbijeenkomsten plaats. Een dag lager, op zondag 5 mei, is er in Cultuurpark De Hout het jaarlijkse Bevrijdingsfestival, waarbij burgemeester Piet Bruinooge het Bevrijdingsvuur ontsteekt. Klik hier voor het volledige programma van 4 en 5 mei: http://pers.alkmaar.nl/172697-herdenken-en-vieren-in-alkmaar-oudorp-stompetoren-en-de-rijp

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten