214730 kaasmarkt%20stock%202016%20031 02024d large 1466518370

Jose Alonso-Inarra opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 10 mei om 10.00 uur luidt de heer Jose Alonso-Inarra de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van kaasproducent FrieslandCampina-Zijerveld. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt het gezelschap in het stadhuis ontvangen door wethouder Pieter Dijkman.

De heer Jose Alonso-Inarra is vanuit FrieslandCampina de Managing Director voor het Iberische Schiereiland (Spanje en Portugal). Hij is verantwoordelijk voor de verkoop en het versnijden en verpakken van Nederlandse kaas in genoemde landen. Momenteel is hij druk doende om een recentelijke acquisitie van FrieslandCampina te integreren in FrieslandCampina Iberia.

Partners

FrieslandCampina-Zijerveld is al jarenlang samen met CONO Kaasmakers een trouwe partner van de gemeente Alkmaar voor de organisatie van de Alkmaarse kaasmarkt. Vandaar dat de kaasproducent de mogelijkheid heeft om zelf gasten uit te nodigen om de kaasmarkt te openen.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten