313588 oorkonde%20knmr%20voor%20de%20heer%20s.t.g.%20van%20leeuwen%20jjfoto 241e7b large 1558533496

De heer S.T.G. van Leeuwen ontvangt oorkonde tot Redding van Drenkelingen

Op dinsdag 21 mei 2019 om 16.30 uur reikte burgemeester Piet Bruinooge een oorkonde van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan de heer Van Leeuwen in de Besognekamer van het stadhuis van Alkmaar.

De heer Van Leeuwen redde vorig jaar op 6 augustus een inwoonster van Alkmaar en haar twee kinderen uit haar auto. De auto was vanaf de Oterlekerweg in Stompetoren te water geraakt.

Handelend optreden

Als dank voor deze dappere actie heeft burgemeester Bruinooge de heer Van Leeuwen voorgedragen voor een oorkonde bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Redding van drenkelingen. De oorkonde werd toegekend en de burgemeester reikte deze nu uit. “Vandaag wil ik u graag in het zonnetje zetten voor uw heldhaftige optreden na het ongeval. U was als het ware ‘het geluk bij een ongeluk,” aldus burgemeester Bruinooge. “Ik ben blij dat er mensen zijn zoals u. Die niet aan de kant blijven staan, maar handelend optreden.”

Foto: JJFoto

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.