214724 kaasmarkt%20stock%202016%20021 84a572 large 1466518297

Ripping en Bunnikfonds opent kaasmarkt

Op vrijdag 31 mei opent Kees Reijnders van het Ripping & Bunnikfonds de 10e kaasmarkt van het seizoen. Om 10.00 uur luidt hij de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Paul Verbruggen hem op het Stadhuis.

Ripping & Bunnikfonds

Binnenkort wordt het voor inwoners van de gemeente Alkmaar met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor studiekosten voor inwonende kinderen en/of een vergoeding aan te vragen voor kosten vanwege een ziekte of een beperking.

De vergoeding wordt mogelijk gemaakt vanuit het Ripping & Bunnikfonds, ontstaan vanuit een legaat die de gemeente Alkmaar heeft ontvangen van mevrouw Ripping-Bunnik. De uitvoering van de aanvragen wordt verzorgd door de organisatie Mee & de Wering in de persoon van Kees Reijnders.

De aanvraagprocedure is binnenkort terug te vinden op de website van de gemeente Alkmaar.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten