319823 banner%20persbericht f8f4d6 large 1560756181

Start wedstrijd Groene Buurt Kampioen 2019

Wie wordt dit jaar Groene Buurt Kampioen?

De wedstrijd Groene Buurt Kampioen is weer gestart! Voor de wedstrijd zoeken wij  ideeën voor het vergroenen van buurten en dorpen. Inwoners kunnen hun groenidee indienen en meedoen aan de wedstrijd. De beste ideeën onder het motto ‘Stenen eruit, groen erin!’, winnen en worden ook echt uitgevoerd.

Voor de derde keer organiseert de gemeente de wedstrijd ‘Groene Buurt Kampioen’. Iedereen met een leuk idee, kan meedoen om een plek met verharding om te vormen naar groen. Dit geeft een groene impuls aan straten en buurten. Denk bijvoorbeeld aan het samen aanleggen van geveltuinen, het vergroenen van een pleintje of boomspiegels in de straat beplanten. Zet dus met uw idee vierkante meters verharding om in vierkante meters groen! Wie meedoet, maakt kans om Groene Buurt Kampioen van Alkmaar te worden en wint daarmee uitvoering van het groene idee.

Stenen eruit, groen erin

Gemeente Alkmaar werkt aan groene buurten in stad en dorp. Groen is aantrekkelijk, goed voor onze gezondheid, voor de biodiversiteit (planten en dieren) en biedt ruimte voor ontmoeten. Groene ruimte werkt ook positief om de effecten van de huidige klimaatverandering op te vangen. Regenwater zakt niet weg in verharding, maar kan wel in groenvakken in de bodem zakken. De afgelopen maand bleek opnieuw hoe belangrijk dat is  door de vele regenbuien. Het benutten van kansen voor het vergroenen van buurten is zeer waardevol.

Hoop op mooie ideeën

“Groen in de stad is zo belangrijk voor ons klimaat en de leefbaarheid in de wijken. Ik heb vorig jaar mooie ideeën voorbij zien komen en hoop hier bij deze derde editie van de Groene Buurt Kampioen ook weer op. Dit is een unieke kans om met elkaar aan de slag te gaan!. De winnende ideeën worden daadwerkelijk uitgevoerd”

wethouder Groen Christian Braak

Stuur snel in!

Een groen idee indienen kan nog tot uiterlijk 25 juli. Daarna beoordelen we de ingediende ideeën. Na de zomervakantie, in september, maken we de Groene Buurtkampioenen bekend. In overleg met de winnaars voeren we hun ideeën dan vanaf 28 september (Nationale Burendag) uit. Vul het wedstrijdformulier in om mee te doen. Het formulier is te vinden op www.Alkmaar.nl.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten