214712 kaasmarkt%20stock%202016%20010 5d1e2b large 1466518143

Jarige jubilaris opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 21 juni om 10.00 uur luidt mevrouw Afra Berkhout de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het Alkmaarse Kaasdragersgilde. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt zij met haar gezin in het stadhuis ontvangen door burgemeester Piet Bruinooge.

Mevrouw Afra Berkhout is op 19 juni 80 jaar geworden en staat al 40 jaar op de markt, die onderdeel van de kaasmarkt is. Reden voor het Gilde haar te eren met een uitnodiging voor het openen van de kaasmarkt. Kaasboerderij Berkhout maakt dagelijks kaas van de melk van de eigen koeien. De melk wordt gepasteuriseerd voordat zij er kaas van maken. Zij leveren de kaas aan de groothandel. En van april tot en met augustus vind je hen elke vrijdagochtend op de kaasmarkt in Alkmaar op het Waagplein.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten