214718 kaasmarkt%20stock%202016%20015 c5ce82 large 1466518195

Padel spelers openen Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 28 juni om 10.00 uur luiden nationale en internationale topspelers, Carlos Gaspar - WPT 88 uit Spanje en Uriël Maarsen - NL 1 uit Nederland de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt worden de toernooiorganisatie samen met de nationale en internationale toppers in het stadhuis ontvangen door wethouder Pieter Dijkman.

Padel

Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is, is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Sinds vorig jaar organiseert Tennis & Padel Centrum Daalmeer een groot internationaal Padel toernooi. Het toernooi is in het weekend van 28, 29 en 30 juni. Na het succes van vorig jaar worden er een nog groter aantal topspelers verwacht. Padel en Alkmaar staan hiermee dan ook inmiddels op de internationale Padeltoernooi kalender.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten