214732 kaasmarkt%20stock%202016%20032 791e31 large 1466518376

Voetbalvrouwen VV Alkmaar openen de avondkaasmarkt

 

Op dinsdag 9 juli om 19.00 uur luidt de selectie van VV Alkmaar de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Pieter Dijkman is hun gastheer.

 

VV Alkmaar

Door het WK staat het vrouwenvoetbal helemaal op de kaart. Alkmaar is als sportstad trots op het feit dat het vrouwenvoetbal in Alkmaar op het hoogste niveau plaatsvindt. VV Alkmaar, voorheen Telstar VVNH, komt uit in de Eredivisie. Aan de selectie de eer de kaasmarkt te openen.

 

In samenwerking met Openbare Scholengemeenschap Willem Blaeu (Alkmaar) voert VV Alkmaar de VV Alkmaar Meiden Voetbal Academie. Doel van de samenwerking is om gezamenlijk talentvolle voetbalsters uit de regio onder en aansluitend aan schooltijd te ontwikkelen door het aanbieden van een Topsporttalent ontwikkelingsprogramma waarbij voetbalsters worden getraind volgens de visie van VV Alkmaar. De voetbalsters worden daarnaast begeleid in hun ontwikkeling van topsportgedrag en met de combinatie sport en studie.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten