214725 kaasmarkt%20stock%202016%20022 e71fbb large 1466518298

De KOOK opent Alkmaarse kaasmarkt

De KOOK bestaat dit jaar 50 jaar!

Op dinsdag 16 juli om 19.00 uur luidt Theo Droog, de voorzitter van de dit jaar jubilerende KOOK, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Elly Konijn-Vermaas is hun gastvrouw.

De KOOK

De Kook staat voor Komitee Ontwikkelingssamenwerking Overdie Kooimeer en is een kringloopwinkel voor het goede doel. Het begon afgelopen februari vijftig jaar geleden met een collecte annex optocht door de wijk en een rommelmarkt op het Geert Groteplein. Je inzetten voor arme landen was de drive voor de vrijwilligers. Zo ontstond de verkoop van tweedehands goederen voor maandelijks wisselende projecten. Met de KOOK veranderde in de loop van de tijd het imago van winkels met tweedehands spullen. Inmiddels is het hip en een milieubewuste keuze om goederen een tweede ronde te gunnen.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten