324427 kermismuntjes%20%28002%29 059789 original 1563442869

Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben. Daarom liggen er voor die kinderen van 4 tot en met 17 jaar zes gratis kermismuntjes klaar, waarmee zij net als ieder ander kind naar de Alkmaarse zomerkermis kunnen. De kermis staat van 23 augustus tot en met 1 september in de stad.

Voor wie

In Alkmaar wonen ruim 1683 kinderen van 4 tot en met 17 jaar in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum en die in de gemeente Alkmaar wonen. Het grootste deel van die gezinnen is bij de gemeente geregistreerd en ontvangt automatisch bericht via de Alkmaarpas over de gratis kermismuntjes.

Tegoed via Alkmaarpas

Via de Alkmaarpas ontvangen de kinderen een tegoed voor zes kermismuntjes van € 1,50 per stuk. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Het tegoed is vanaf 23 juli zichtbaar.

Waar ophalen

Met de Alkmaarpas zijn de kermismuntjes op te halen tijdens de reguliere spreekuren van de Alkmaarpas aan de Gedempte Nieuwesloot 50. De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Ophalen kan tot uiterlijk donderdag 29 augustus en de muntjes kunnen tot en met 31 augustus op de kermis worden uitgegeven. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten