316387 ekfietsalkmaarkaasmarkt 0f0c61 large 1559721936

President UEC opent kaasmarkt

Op vrijdag 9 augustus om 10.00 uur luidt Rocco Cattaneo, president van de UEC, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ter gelegenheid van de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019. Wethouder Sport, Pieter Dijkman, is gastheer. Samen met burgemeester Piet Bruinooge ontvangt hij Rocco Cattaneo en zijn echtgenote op het Stadhuis.

Rocco Cattaneo

De Zwitser Rocco Cattaneo is president van de UEC. De UEC (de Europese Wielerunie) is de Europese organisatie voor de wielersport. Hierin zijn alle nationale wielerbonden van Europa vertegenwoordigd die deel uitmaken van de Internationale Wielerunie. De UEC organiseert samen met gemeente Alkmaar de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019 die op 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar worden verreden.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.