Onderzoeksraad voor Veiligheid

Vandaag heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bekend gemaakt dat zij onderzoek gaat doen naar de oorzaak van het instorten van het dak van het Afas-stadion op zaterdag 10 augustus jl. Het doel van het onderzoek is te achterhalen wat de directe en achterliggende oorzaken zijn om zo lessen te trekken voor de toekomst. Daarbij wordt gekeken naar het ontwerp, de vergunningverlening, de bouw en het onderhoud van het stadion.

 

Gemeente Alkmaar omarmt dit onderzoek en werkt hier volledig aan mee, zodat duidelijk wordt hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.