214730 kaasmarkt%20stock%202016%20031 02024d large 1466518370

Geerte Udo opent kaasmarkt

Op vrijdag 23 augustus om 10.00 uur luidt Geerte Udo, directeur amsterdam&partners, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Paul Verbruggen is gastheer en ontvangt Geerte Udo samen met gasten van Alkmaar Marketing voorafgaand in het Stadhuis.

 

amsterdam&partners

Amsterdam moet rekening houden met een toename van het aantal bezoekers. De activiteiten van amsterdam&partners zijn gericht op het in goede banen leiden van deze groei. Zij gaan nog nadrukkelijker Nederlandse en buitenlandse bezoekers gidsen naar de parels en minder bekende Amsterdamse buurten en plekken en de metropool. De Alkmaarse kaasmarkt is één van de parels binnen de metropool. Zij richten zich op het groter maken van Amsterdam dat bovendien spreiding bevordert. In dat opzicht is amsterdam&partners een belangrijke samenwerkingspartner voor de Regio Alkmaar.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.