Intronisatie nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse Kaas

214708 kaasmarkt%20stock%202016%20005 8f6a21 large 1466518071

Op vrijdag 30 augustus introniseert wethouder Pieter Dijkman van Alkmaar, vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas. De nieuwe leden treden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie openen ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af.

De heren Rick Brantenaar (Vakcentrum, Woerden), Winand Callewaert (Retail Partners Colruyt Group, Mechelen (B)), Alain Mostaert (Milcobel CVBA, Brugge (B)) en Jeroen Schouten (Van Tol Versunie, Heerhugowaard) treden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. De intronisatie wordt gedaan door de voorzitter van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas, wethouder Dijkman en vindt plaats om 11.15 uur in het stadhuis van Alkmaar.

Ere-gilde Noordhollandse Kaas

In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden een aantal personen die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten FrieslandCampina-Zijerveld, CONO Kaasmakers en de gemeente Alkmaar.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

NB

De pers is van harte uitgenodigd om bij het programma aanwezig te zijn.

10.00 uur       officiële opening van de Alkmaarse kaasmarkt (Waagplein) door de vier

nieuwe leden & afleggen proef van bekwaamheid

11.00 uur        einde programma op de kaasmarkt

11.15 uur         intronisatie in de raadzaal van het stadhuis van Alkmaar, Langestraat 97.

12.00 uur       einde officieel programma

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.