Ambassadeur Republiek Korea opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 6 september luidt de heer ZE Yun Young Lee, ambassadeur van de Republiek Korea, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit in gezelschap van een delegatie van de Stichting Jan Janszn. Weltevree op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge.

214721 kaasmarkt%20stock%202016%20018 1c750d large 1466518295

De contacten tussen De Rijp (Alkmaar) en de Koreaanse natie zijn terug te leiden naar Jan Jansz. Weltevree (geb.1595). Deze Rijper zeeman strandde in 1627 op het eiland Jeju voor Zuid-Korea en werd gevangen genomen. Hij mocht het land niet verlaten, werd adviseur aan het hof van de Koning en nam de Koreaanse naam Pak Yon aan (meneer Jan). In De Rijp staat een beeld van Jan Jansz. Weltevree. Een replica hiervan staat in het Children’s Grand Park in Seoul, Zuid-Korea. Zo wordt Jan Janszn. Weltevree onthouden als een symbool van vriendschap tussen De Rijp en de Republiek Korea.

Stichting Jan Janszn. Weltevree

Stichting Jan Janszn. Weltevree heeft als doel de relatie tussen De Rijp en Korea te benadrukken en te intensiveren. De stichting doet dit door het organiseren en ondersteunen van culturele, educatieve, toeristische en economische activiteiten die verband houden met Korea. https://www.janjansznweltevree.nl/nl/

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten