Gedeputeerde Van der Hoek opent Alkmaarse kaasmarkt

214732 kaasmarkt%20stock%202016%20032 791e31 large 1466518376

Op vrijdag 13 september om 10.00 uur luidt gedeputeerde Jack van der Hoek, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt de heer Van der Hoek in het stadhuis ontvangen door wethouder Paul Verbruggen.

Gedeputeerde Van der Hoek

Jack van der Hoek is sinds 2016 gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie, inclusief onderwijs en arbeidsmarkt, Landbouw en visserij, Dierenwelzijn, Bestuur, Europa, Recreatie en toerisme. Daarvoor was hij wethouder en loco-burgemeester in de gemeenten Haarlem en Uitgeest en heeft hij gewerkt bij de gemeente Purmerend, het Amsterdams Historisch Museum en de Nederlandse Veiligheidsdienst.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast waren er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten