214722 kaasmarkt%20stock%202016%20020 a48734 large 1466518296

Daniël Stosic opent kaasmarkt

 

Op vrijdag 20 september om 10.00 uur luidt Daniël  Stosic, ambassadeur Stichting Stop Pesten Nu, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Elly Konijn-Vermaas is gastvrouw en ontvangt Daniël Stosic voorafgaand op het Stadhuis.

 

Stop Pesten nu!

De Week Tegen Pesten 2019 is dit jaar van 23 tot en met 27 september met het thema: Wees een held, met elkaar. In dat kader opent ambassadeur Daniël Stosic (13 jaar) de kaasmarkt. Daniël  werd vroeger veel gepest en wil andere kinderen inspireren en is om die reden ambassadeur samen met veel andere BN’ers.

 

Dansen in het bloed

In 2015 werd Daniël  Nederlands kampioen ranking en hip hop t/m 12 jaar. Daarmee was Daniël  gekwalificeerd voor het EK en WK en mocht Nederland vertegenwoordigen in onder andere Polen, Italië, Oostenrijk, Tsjechië. Na vele jaren hard werken onder goede professionele begeleiding van Henry O'tawiah werd Daniël een succesvol danser en entertainer. Hij werd drie keer achter elkaar Nederlands kampioen in verschillende dansstijlen en won veel battles.

 

Holland Got Talent

Naast dat Daniël meervoudig kampioen is en in verschillende commercials en theatershows heeft gespeeld, is hij vooral bekend van televisieprogramma Holland Got Talent. Op dit moment is hij nog altijd veel bezig met dansen, theaters en televisie programma’s. “LEEF JE DROOM GEEF NOOIT OP” is zijn motto : “ik help nog steeds mensen en ik blijf het doen. Pesten moet stoppen en daarom zeg ik: Stop Pesten Nu!”

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.