Melanie Driessen gehuldigd

Afgelopen week is wereldkampioen Calisthenics, Melanie Driessen uit West-Graftijk, gehuldigd in het stadhuis. Zij kreeg bij die gelegenheid de gouden sportspeld van de gemeente Alkmaar uitgereikt door wethouder Sport Pieter Dijkman.

Na 11 jaar wedstrijden te hebben geturnd trok de vrijheid van de relatief nieuwe ‘Urban Sports’ Melanie aan. Ze begon in 2014 met Calisthenics en maakte zich met haar atletische ervaring de sport snel eigen. Melanie deed dit jaar mee aan de wereldkampioenschappen in Rusland en werd daar 1e in zowel de middengewicht als overall categorie. In 2016 werd Melanie ook al eens wereldkampioen. Zij woonde toen in Beverwijk.

Gemeente Alkmaar ziet ook het belang van de Urban Sports en heeft hierin op verschillende plekken in de gemeente geïnvesteerd, zoals in de Rekerhout en in De Rijp. Calisthenics is een vorm van lichamelijke oefening, die bestaat uit een verscheidenheid aan bewegingen die grote spiergroepen trainen, zoals hardlopen, staan, grijpen, duwen, enz. Deze oefeningen worden vaak ritmisch en met minimale apparatuur uitgevoerd als lichaamsgewichtoefeningen.

331778 melanie%20driessen%20wereldkampioen%20jjfoto b0ca26 large 1569307867
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten