Werkzaamheden Victoriebrug gestart

De werkzaamheden om de Victoriebrug weer in bedrijf te kunnen nemen zijn gestart. Bedrijf Qirion is begonnen met de eerste van twee gestuurde boringen onder het Noord-Hollands Kanaal om twee bestaande elektriciteitskabels te verleggen. Dit is nodig om de werkzaamheden aan de oevers bij de Victoriebrug mogelijk te maken.  

Verleggen hoog- en middenspanningskabels

De afgelopen tijd heeft Qirion werkzaamheden uitgevoerd bij de Victoriebrug om de vervanging van de hoog- en middenspanningskabels voor te bereiden. Nu is gestart met de boringen waarbij twee tracés worden aangelegd. Daarna worden de nieuwe kabels er doorheen getrokken. Zodra deze zijn aangesloten (medio december) en de bestaande kabels buiten functie zijn, start de versteviging van de oevers.  

Gestuurde boringen

Voor het verleggen van de hoog- en middenspanningskabels wordt gewerkt met gestuurde boringen. De eerste gestuurde boring is ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Helderseweg. In totaal zullen twee gestuurde boringen plaatsvinden. Deze boorwerkzaamheden nemen circa drie weken in beslag. In de laatste week van oktober en de tweede week van november zullen de kabels door de boorgaten worden getrokken. 

Victoriebrug maart 2020 weer open

In januari start de versteviging van de oevers. Dit wordt gedaan door stalen damwanden te plaatsen die voorkomen dat de oevers kunnen verschuiven. Op dit moment loopt de aanbestedingsprocedure voor deze werkzaamheden. De verwachting is dat de Victoriebrug maart 2020 weer open gaat voor fietsers en voetgangers.

332272 werkzaamheden%20qirion%20oever%20victoriebrug e2526a original 1569422642
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.