Herdenking fusillade Harddraverslaan

337605 dodenherdenking%20jjfoto fe3d07 large 1573134551

In 2019 en 2020 herdenken we in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Ook in Alkmaar vinden er op verschillende momenten herdenkingen plaats.

Op 17 november is het 75 jaar geleden dat in Alkmaar Pieter Booy (43), Arie Kapitein (53), Marinus Post (42), Pieter van Velzen (31) en Frans van der Zeijden (31)  als vergelding door de bezetter werden gefusilleerd. Dit gebeurde op de Harddraverslaan, de plaats waar nu het herdenkingsmonument staat.

Ter nagedachtenis vindt op zondagmiddag 17 november om 15.00 uur bij het monument aan de Harddraverslaan een korte herdenkingsplechtigheid plaats. Een bijzonder moment om samen met nabestaanden stil te staan bij de 75e sterfdag van vijf willekeurig gekozen mannen die hun leven gaven voor de vrijheid én om hun nagedachtenis te eren. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.