Alkmaar Maakt Het! Festival voor (nieuwe) makers

De gemeente Alkmaar organiseert op 16 december een festival rond de subsidieregeling Alkmaar Maakt Het!. Het festival is bedoeld om makers, opleidingen, instellingen, beleidsmensen, inwoners kennis te laten maken met de regeling én om te laten zien wat het al heeft opgeleverd. De locatie is De Drukkerij in Oudorp, waar de Winter Karavaan dit jaar plaatsheeft en daarna wordt ingericht als nieuwe broedplaats voor onder meer makers.

Podium

Alkmaar Maakt Het! bestaat drie jaar en in die tijd zijn er bijna 30 mooie producties uit ontstaan – van makers uit Alkmaar en daarbuiten, bijvoorbeeld in samenwerking. Van muziekexplosies tot theatrale escapades. Van kunsttentoonstellingen tot futuristische filmbelevenissen. Tijdens het festival wordt dit gevierd en krijgen deze producties op verschillende manieren een podium. Een festival waarin van alles over subsidie te ontdekken valt, het publiek zich volop kan laten inspireren voor nieuwe uitvindingen en in gesprek raken met andere makers.

‘Het AMH! Festival is er om een ode te brengen aan de makers die hun ideeën hebben omgezet in tastbare resultaten en een uitnodiging aan die creatieven die hun ideeën realiteit willen zien worden. Zij zijn onmisbaar in Alkmaar. Het zijn de aanjagers van experimenten en vernieuwing.’

Christian Braak, wethouder Cultuur

Talkshow, optredens, ontmoetingen

In de talkshow worden vragen gesteld als: ‘wat is de waarde van kunst en cultuur in de stad?’ en ‘voor wíe maken we nou eigenlijk kunst en cultuur?’ – hoe we nieuwe doelgroepen aanspreken, bijvoorbeeld. Gespreksleider is Isil Vos, onder andere actrice en projectleider van Stichting Nieuwe Helden. Zij interviewt creatieve makers en beleidsmakers uit de omgeving en daarbuiten.

Initiatieven

Natuurlijk kan een festival over kunst en cultuur niet zonder ook voor mooie optredens te zorgen! Zo geeft De Broeikas van HAL 25 een mooi voorproefje van het nieuwe seizoen met een muzikale elektro-jamsessie en geeft ook Karavaan een sneak preview van theateroptredens. Daarnaast zijn er mini-exposities, workshops (leer bijvoorbeeld pitchen!) en speeddatesessies tussen makers en Alkmaar Maakt Het! óf makers onderling. Uiteindelijk wil Alkmaar Maakt Het! niets liever dan dat er nog veel meer mooie initiatieven via de regeling ontstaan. Het programma voor Alkmaar Maakt Het! is online:

339207 alkmaar%20maak%20het%21%20uitnodiging%20en%20poster a108a5 original 1574849129
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten