177306 beeld%2btekst%20kleur%20%282%29 c4e318 large 1440659947

Korte update AFAS Stadion

Vandaag is onderstaande informatie gedeeld met de gemeenteraad.

Geachte leden van de raad, 

 

In dit bericht vindt u een korte update over de voortgang rondom het AFAS stadion.

Onze organisatie en TNO zijn op dit moment nog steeds bezig om alle informatie te verwerken. We hebben vertrouwen in de voortgang en kijken positief naar de uitkomst van de toetsing. Aanstaande maandag (9 december 2019) wordt de laatste stap in de beoordeling gezet en wordt er een definitief advies voor het college van burgemeester en wethouders opgesteld. Het college neemt op basis van dit advies op dinsdag (10 december 2019) een gemotiveerd besluit of het stadion wordt vrijgegeven voor de wedstrijd AZ-Ajax van 15 december. U wordt na afloop van de collegevergadering op dinsdag geïnformeerd. 

 

Zoals wij u eerder lieten weten, willen wij het voetbal weer zo snel mogelijk terug in de stad. Zorgvuldig en bovenal veilig voor de ruim 17.000 voetballiefhebbers die het stadion bezoeken. Daar maken wij ons sterk voor. 

 

Hoogachtend,

Het college van B&W

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten