137214 nat extstadhuis b67949 large 1407314074

College geeft AFAS stadion vrij voor publiek bij topwedstrijd AZ-Ajax

TNO en gemeente unaniem: AZ heeft aangetoond dat stadion veilig is

Goed nieuws voor voetbalclub AZ. De wedstrijd van 15 december kan plaatsvinden met publiek. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders zojuist aan de directie van de Alkmaarse eredivisionist gemeld. “Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in het stadion kan spelen”, aldus het college.

Het college heeft besloten het stadion vrij te geven, indien de toegezegde verstevigingsmaatregelen voor vrijdag klaar zijn en gecontroleerd. Gemeente en TNO zijn het unaniem eens dat bureauresearch en fysieke inspectie in combinatie met de werkzaamheden voldoende inzicht geven om het stadion als veilig te beschouwen. Na inspectie en goedkeuring van de werkzaamheden kunnen de aanschrijvingen worden opgeheven. De controles vinden eind deze week plaats.

Succeswensen

Gemeente blijft de komende dagen nadrukkelijk in contact met AZ. De voetbalclub heeft de gebruiksmelding (vluchtroutes, brandweereisen etc.) zo goed als gereed.

'Wij hebben het volste vertrouwen dat de laatste stappen door AZ worden gezet. We danken AZ, RHDHV, TNO en onze eigen organisatie voor het vele werk dat de afgelopen weken is gedaan. Het belangrijkste is dat de wedstrijd nu in een veilig gebouw kan worden gespeeld. Wij wensen AZ en zijn supporters veel succes tegen Ajax en hopen voor het verdere verloop van het seizoen op Alkmaarse deelname aan een spannende titelstrijd.'

College van burgemeester en wethouders Alkmaar
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten