137214 nat extstadhuis b67949 large 1407314074
Update 14.45 uur:
  • De Brandweer is rond 13.30 uur vertrokken uit het gebied, het nablussen is ook afgerond.  
  • De eerder afgegeven NL-alert melding is ingetrokken. Mensen in de omgeving van de Beverkoog mogen ramen en deuren weer openen en eventuele ventilatie weer aanzetten. 
  • Rond 14.00 uur zijn de omliggende wegen rond de Hazenkoog weer vrijgegeven en is de Beverkoog daarmee weer toegankelijk.  
  • Het informatiepunt op locatie is opgeheven. Gedupeerden (eigenaars en/of huurders van de betrokken bedrijfspanden) wordt geadviseerd om contact te zoeken met de eigen verzekeringsmaatschappij.       

Update: 11.00 uur:

Ondernemers in het getroffen gebied kunnen met hun vragen naar het informatiepunt op Berenkoog 69. Salvage en medewerkers van de gemeente zijn daar aanwezig om uw vragen op te nemen en/of te beantwoorden. Door het nablussen is een deel van de Beverkoog, rond de Hazenkoog afgesloten. Het nablussen duurt tot ca. 14.00 uur. 9.00 uur is het sein 'brand meester' gegeven.

Zeer grote brand op industrieterrein Beverkoog

In een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein Beverkoog in Alkmaar is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij. Op het industrieterrein is veel rookoverlast, in de omgeving vooral geuroverlast. Mensen kunnen wel de weg op.

Advies

Geadviseerd wordt om zoveel als mogelijk binnen te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Een aantal bedrijven op het bedrijventerrein is niet bereikbaar. Bedrijven vanaf de Otterkoog langs het water naar de Berenkoog blijven voorlopig gesloten.

N242

De nabijgelegen weg N242 is begaanbaar.

Zeer grote brand

De brand werd rond vier uur ontdekt. De hulpdiensten spreken van een zeer grote brand. Er is opgeschaald naar Grip 1.

Blijf op de hoogte

Volg de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord via Twitter @vrnhn of via www.vrnhn.nl om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten