177306 beeld%2btekst%20kleur%20%282%29 c4e318 large 1440659947

Definitief groen licht voor AZ

 

Zaterdag 14 december 2019 heeft het college van B&W de aanschrijvingen (van 16 augustus en 21 oktober 2019) op het AFAS stadion opgeheven. Gemeente Alkmaar had eerder deze week al groen licht gegeven voor de wedstrijd, mits enkele laatste werkzaamheden gereed zouden zijn voor zondag.

 

Vanmorgen bij de laatste inspectie werd de goedkeuring van het stadion definitief. Het stadion wordt veilig bevonden door gemeente en TNO en dat betekent dat AZ zijn thuishaven weer kan betrekken. Naast het spelen van voetbalwedstrijden mogen het stadion en het hoofdgebouw ook weer volwaardig worden gebruikt voor evenementen. Vrijdagochtend is reeds de gebruiksmelding (brandveiligheid, vluchtrouteaanduiding et cetera) afgegeven.

 

De maatregelen zijn tijdelijk, in principe voor een half jaar. Bij de plaatsing van het nieuwe dak voor aanvang van het nieuwe seizoen wordt immers de definitieve constructie van het gebouw bepaald.

 

“We hebben het goede nieuws met veel plezier meegedeeld aan AZ en hebben onze waardering overgebracht voor het vele werk dat is verzet. De club komt weer echt thuis dit weekend, in een veilig stadion. We wensen de clubleiding en iedereen die AZ een warm hart toedraagt een mooie wedstrijd tegen Ajax en een topseizoen, zowel op het veld als op de tribunes”.

Sportwethouder Pieter Dijkman
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten