Bouw eerste fase Noordwest ziekenhuis kan starten

De gemeente Alkmaar heeft een besluit genomen op de vergunningaanvraag van Noordwest Ziekenhuisgroep voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis. Met dit besluit kan de bouw van de 1e fase van het Noordwest ziekenhuis van start gaan.

 

Naast het eerder vastgestelde bestemmingsplan voor de vernieuwbouw van het Noordwest ziekenhuis en afspraken over de realisatie van een ondergrondse parkeergarage, de tijdelijke parkeermaatregelen, de financiële garantstellingen en de kapvergunning is nu ook de omgevingsvergunning voor de bouw van de eerste fase verleend.

 

Projectwethouder Pieter Dijkman is verheugd met het bereiken van deze belangrijke mijlpaal. “Met het afgeven van de vergunningen, passend binnen het door de gemeenteraad zorgvuldig afgewogen bestemmingsplan, kan Noordwest straks gefaseerd gaan vernieuwbouwen en daarmee kwalitatief hoogwaardige zorg voor de regio garanderen”, aldus Pieter Dijkman.

 

Noordwest Ziekenhuisgroep werkt momenteel al volop aan renovatie van Westerlicht. Doel is het Rijksmonument met behoud van originele details te moderniseren en te gebruiken als onderwijs- en kantoorruimten. De komende tijd worden er voorbereidingen getroffen voor de bouwwerkzaamheden van de eerste fase.

 

De omgevingsvergunning is in te zien via www.alkmaar.nl/vernieuwbouw_nwz onder ‘Nieuws’.  Er kan ook een afspraak worden gemaakt voor inzage van stukken aan de balie via de website www.alkmaar.nl.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten