De Drukkerij broedplaats voor woon-werkgebied Kanaalzone

Samen met 25 initiatiefnemers realiseert Gemeente Alkmaar met ‘De Drukkerij’ een broedplaats voor creatieve startups, podiumkunstenaars, makers, urban culture en urban sports in het voormalige pand van het Noord-Hollands Dagblad en later Telegraaf Media Groep op bedrijventerrein Oudorp.

 

De partijen sloegen voor de zomer de handen ineen om al bestaande ideeën voor een broedplaats concreter te maken. Een broedplaats als De Drukkerij is een belangrijke randvoorwaarde voor jong talent en bedrijven om zich in Alkmaar te vestigen. Op bedrijventerrein Oudorp wordt zo een woon-werkgebied ontwikkeld als onderdeel van de Kanaalzone, het plan voor de grootstedelijke ontwikkeling van Alkmaar langs het Noordhollands Kanaal. Met deze ‘placemaking’ wordt in de broedplaats geëxperimenteerd met werken, creëren en ondernemen in de toekomstige woonwijk. 

 

De komende maanden wordt hard gewerkt aan een programmering waarbij het experiment van creatieve startups en kunstenaars voor de toekomstige stad voorop staat. Projectwethouder Christian Braak is ingenomen met de aanpak:

“Het pand wordt publieksvriendelijk gemaakt, zodat inwoners van de stad een kijkje kunnen nemen of zelf kunnen ervaren hoe het werken in De Drukkerij is. Na de opening, die gepland staat in september, kan men dagelijks bij De Drukkerij terecht voor werkplekken, ateliers, werkplaatsen, indoor sporten zoals freerunning, skaten, beachvolleybal. Ook kan men de community van ‘stadmakers’ die zich er vestigen ontmoeten”.  

Projectwethouder Christian Braak
341250 de%20drukkerij 6fdd59 large 1577451148

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten