348062 wordjij facebook1476 735 30168f large 1582798430

Gemeente Alkmaar zoekt Junior Cyber Agents!

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Alkmaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn. Daar hebben we de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig.

 

Word een Cyber Agent

Denk jij kwaadaardige hackers te kunnen opsporen? Of weet je ze te slim af te zijn? Ontdek het door de spannende HackShield game te spelen. Tijdens het spelen leer je alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield maakt van jou een Cyber Agent die straks al deze gevaren herkent. Daarmee kun je ook anderen waarschuwen en zorgen we samen voor een veilige digitale wereld.

 

Huldiging

De beste Cyber Agents uit Alkmaar worden in april gehuldigd op het gemeentehuis. Gemeente Alkmaar ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. Ook Heerhugowaard, Haarlem, Koggenland, Den Helder, Heemstede en Langedijk zijn op zoek naar Junior Cyber Agents. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents van bovenstaande gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie.

 

Kom in actie!

Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten