Herdenk mee vanuit huis

Herdenkingen 4 mei Alkmaar, De Rijp/Noordeinde, Stompetoren en Oudorp

De activiteiten rondom 75 jaar vrijheid zijn hard getroffen door de aangescherpte maatregelen om snelle verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, is nu helemaal zichtbaar. Gemeente Alkmaar herdenkt op 4 mei allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. Maar wel op gepaste wijze. Alkmaar Centraal legt dit vast en zendt de herdenkingen op 4 mei uit. Zo is iedereen in de gelegenheid de herdenkingen vanuit huis bij te wonen.  

 

Programma zonder publiek

In Alkmaar, De Rijp/Noordeinde en Stompetoren leggen burgemeester Piet Bruinooge en echtgenote Elly Bruinooge kransen bij de monumenten. Gevolgd door een korte aangepaste ceremonie in aanwezigheid van een lid van de 4 mei comités. Er zijn geen stille tochten. Ook niet vanuit Oudorp naar Sint Pancras. De burgemeester spreekt vooraf één herdenkingsrede uit gericht aan alle Alkmaarders.

 

Samen herdenken

Alkmaar Centraal legt de herdenkingen vast op beeld. Op 4 mei op een nog te bepalen tijdstip, is dit te volgen via Alkmaar Centraal en later via YouTube terug te zien. Dit is voorafgaand aan de Nationale Herdenking die NPO1 live uitzendt. 

 

Alle andere evenementen met publiek in het teken van 75 jaar vrijheid, 4 mei herdenkingen en 5 mei vieringen, zijn uitgesteld of afgelast.

 

Vlaggen op 4 en 5 mei

De Nederlandse vlag, zonder wimpel, hangt dit jaar op 4 mei de hele dag halfstok.

Op 5 mei hangt de Nederlandse vlag, zonder wimpel, in top.

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten