137214 nat extstadhuis b67949 large 1407314074

Tijdelijke Ruimere laad-en lostijden binnenstad

 

De gemeente Alkmaar komt in deze onzekere tijden ondernemers in de binnenstad tegemoet door tijdelijk ruimere laad- en lostijden in te voeren. Normaal zijn de laad- en lostijden van maandag tot en met zaterdag van 07.00 – 11.00 uur en van 17.00 tot 19.30 uur.

 

Laden en lossen in de ochtend

Om de laad en lostijdens aan te laten sluiten op de aangepaste openingstijden van de winkels, worden deze in de ochtend verlengd. De binnenstad is van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 12.00 uur bereikbaar voor laden en lossen.

 

Laden en lossen in de avond

Om de ondernemers en inwoners de gelegenheid te bieden ’s avonds makkelijker te laden en lossen, bijvoorbeeld voor het bezorgen en afhalen van maaltijden, zijn de laad- en lostijden in de avond verlengd. De binnenstad is van maandag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur bereikbaar voor laden en lossen. 

 

Voetgangers gaan voor

In de middag van 12.00 tot 17.00 uur blijft de stad het domein van de voetganger. In de avond en nacht van 21.00 tot 7.00 uur wordt de nachtrust gerespecteerd.

                                               

Ontheffing

Mocht er, in verband een aangepaste dienstverlening, ruimere inrijtijden nodig zijn, dan is voor daarvoor een ontheffing tegen laag tarief mogelijk.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten