337605 dodenherdenking%20jjfoto fe3d07 large 1573134551

Herdenk mee vanuit huis

Gemeente Alkmaar herdenkt op 4 mei allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. Maar wel op gepaste wijze. Alkmaar Centraal legt dit vast en zendt de herdenkingsrede en de kransleggingen op 4 mei uit. Zo is iedereen in de gelegenheid de herdenkingen vanuit huis bij te wonen.

Programma zonder publiek

Burgemeester Piet Bruinooge spreekt één herdenkingsrede uit gericht aan alle Alkmaarders. In Alkmaar, De Rijp/Noordeinde en Stompetoren leggen de burgemeester en zijn echtgenote Elly Bruinooge kransen bij de monumenten. Gevolgd door een korte aangepaste ceremonie in aanwezigheid van een lid van de 4 mei comités. Er zijn geen stille tochten. Ook niet vanuit Oudorp naar Sint Pancras.

Samen herdenken

De krans- en bloemleggingen (De Rijp/Noordeinde, Stompetoren en Alkmaar) worden opgenomen door Alkmaar Centraal.

Uitzending 4 mei

De uitzending is op 4 mei van 17:45 – 19.00 uur te zien op het televisiekanaal en het Youtubekanaal van HALStad Centraal en de Facebookpagina van Alkmaar Centraal. Daarna blijft de uitzending beschikbaar via het Youtubekanaal van HALStad Centraal en de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.

Vlaggen op 4 en 5 mei

De Nederlandse vlag, zonder wimpel, hangt dit jaar op 4 mei de hele dag halfstok. Op 5 mei hangt de Nederlandse vlag, zonder wimpel, in top.

(foto JJFoto)

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten