’N JOY met vliegende start tegen stroom in!

Wethouder Pieter Dijkman voert videogesprekken met ondernemers uit Alkmaar om te horen hoe zij ondernemen tijdens de coronacrisis. Waar worstelen ze mee en met welke creatieve oplossingen bieden ze de crisis het hoofd? Deze keer met Joyce Mertens, die op 1 mei de deuren van haar nieuwe modezaak ’N JOY Alkmaar in winkelcentrum De Mare openzette. Wethouder Dijkman feliciteert Joyce met de opening van haar nieuwe zaak en is benieuwd hoe het haar in de eerste week is vergaan.

 

Bijna een week geopend nu, hoe heb je de eerste dagen ervaren?

Joyce reageert enthousiast: “Ik ben gewoon heel blij. We hebben een geweldige start hier en draaien omzetten waar ik alleen maar van kan dromen. Het is heel druk, ik ontmoet veel leuke mensen, nieuwe klanten, maar ook veel oude bekenden. Leuke buren ook, de collega-ondernemers hier in winkelcentrum De Mare!” Met haar mobiele telefoon toont Joyce met trots de inrichting van de nieuwe zaak. Naast damesmode zien we ook accessoires, schoenen, parfums voor dames én heren en een speelhoek voor kinderen voorbij komen.

 

Een stoere keuze in deze bewogen coronaperiode, hoe zie jij ondernemen in deze tijd?

Mertens: “Toen ik het net hoorde en alles in de lockdown ging, was het heel spannend. Maar toen er gaandeweg weer winkels opengingen, ben ik er vol voor gegaan. En wat me nu overkomt, ik sta versteld! Klanten zijn blij verrast, ze vinden het warm en knus en betaalbaar, met voor ieder wat wils. Met maten van 34 t/m 48, ben ik dus er dus niet alleen voor de kleine maten.”

 

Hoe zit het met de inkoop van collecties, moet de wintermode al weer worden afgenomen?

“Mijn aanbod beperkt zich gelukkig niet tot merken met vaste collecties, zoals Bullboxer, G-Maxx, Blue Seven en Yest. Door wekelijks bij het confectiecentrum in te kopen hoef ik geen grote voorraden aan te houden en kan ik bijvoorbeeld goed inspelen op de weersituatie. Ook hangen er dagelijks nieuwe leuke items in de winkel. En met de Corona weet je niet wat er gaat komen. Komt er nog een grote uitbraak en blijven de mensen dan weer allemaal binnen?”,

 

Met haar winkel naar Alkmaar verhuisd, waarom deze keuze?

Mertens runde de afgelopen vijf jaar samen met een compagnon een modezaak in Heerhugowaard. Hierover zegt ze: “Nadat de samenwerking stopte, zocht ik naar een geschikte nieuwe locatie voor een eigen zaak. Ik koos daarbij bewust voor Winkelcentrum De Mare. Het gratis parkeren en een locatie dichtbij de supermarkten gaven hierbij de doorslag. Het huurprijsniveau in De Mare is vergelijkbaar met die van zijstraten in de binnenstad, alleen is de aanloop hier gewoon veel groter”

 

Zijn er maatregelen getroffen om de afstand te kunnen bewaren?

Joyce laat weten dat het winkelcentrum allemaal goed is geregeld: “Zo zijn er afstandsstrepen aangebracht en aanplakbiljetten, die mensen wijzen op de maatregelen. Voor binnen hanteren we als regel maximaal 1 klant per 10 m2. Dat betekent dat er maximaal 20 tegelijk binnen kunnen zijn. Ook hebben we de paskamers uit elkaar geplaatst, zodat klanten elkaar bij het passen niet in de weg hoeven te lopen en de 1,5 meter afstand in acht kunnen nemen.”

 

Hoe ziet je de toekomst, zijn er plannen?

“Gek misschien, zegt Mertens, maar ik zie met deze vliegende start de toekomst positief in. Ik heb met de verhuurder goede afspraken kunnen maken. Die geven mij het vertrouwen dat, ik ondanks de onzekere tijden, hier mijn vleugels verder uit kan slaan en een mooie klantenkring kan opbouwen”. De wethouder wenst haar daarmee in ieder geval alle succes.

354839 foto%20%27n%20joy%202 922abd original 1589535526

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten