355230 op fc 61cbad original 1590132493

Samen voor een schoon Olympiapark

Om te zorgen voor een schone buitenruimte in Olympiapark hebben de gemeente Alkmaar en de restaurants de handen ineen geslagen en de samenwerking opgezocht. McDonald’s, Febo en Subway maken het openbaar gebied rondom hun vestigingen schoon en Stadswerk072 plaatst extra afvalbakken. De werkafspraken zijn 14 mei 2020 ingegaan.

 

De aanpak sluit goed aan bij het sportieve en recreatieve karakter van het Olympiapark. Om bezoekers te prikkelen tot schoon gedrag wordt deze aanpak communicatief ondersteund met een informatiebord, stickers op de afvalbakken en posters bij alle organisaties in het gebied.

Convenant Schoon Olympiapark

De werkafspraken zijn vastgelegd in het Convenant Schoon Olympiapark. Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en de gemeente. Vanwege de corona-maatregelen hebben de partijen  het convenant op verschillende locaties ondertekend. Het convenant is op 14 mei 2020 ingegaan.

355229 convenant%20schoon%20olympiapark ac235d original 1590132051
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten