College stelt € 10 miljoen beschikbaar voor nieuw dak AZ-stadion in de vorm van lening of garantie

Het college van B&W hecht veel waarde aan het maatschappelijk belang van voetbalclub AZ in de gemeente en de regio. Daarnaast onderkent de gemeente de bijzondere situatie waarin de eredivisieclub is terecht gekomen. Voor het college voldoende reden om het verzoek van AZ voor een lening of een garantie van € 10 miljoen voor het nieuwe dak van het stadion aan de gemeenteraad voor te leggen.  

“AZ doet het sportief geweldig, heeft een uitstekende jeugdopleiding en een positieve uitstraling tot ver over onze landsgrenzen. Met het instorten van het dak en de Corona-crisis krijgt de club nu twee stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan", aldus projectwethouder Pieter Dijkman.  

Het voorstel van het college komt eerst aan de orde in de commissie Bestuur en Middelen van juni. Vervolgens wordt het voorstel in de raadsvergadering van 25 juni 2020 behandeld.  

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten