Op vakantie in de regio met ontdekregioalkmaar.nl!

Nieuwe website startsein voor campagne Op Ontdekkingstocht in Regio Alkmaar

Vakantie in eigen regio: het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio Alkmaar, de toeristische sector, Alkmaar Marketing en Destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam slaan de handen ineen met de campagne Op ontdekkingstocht in Regio Alkmaar. Met de campagne willen zij inwoners en bezoekers in de Regio Alkmaar laten zien hoe mooi en avontuurlijk het dicht bij huis kan zijn…en dat er nog veel te ontdekken valt!

 

De campagne is samen met ondernemers uit de toeristische sector bedacht; als (meer) mensen kiezen om hun vakantie dicht bij huis in te vullen, leidt dat tot een welkome economische impuls. In de eerste week van juli wordt de nieuwe website www.ontdekregioalkmaar.nl gelanceerd. Deze website biedt een overzicht van meer dan tweehonderd (coronaproof) uitjes, wandel- fiets- en vaarroutes, arrangementen en inspiratie. Extra leuk is dat alle genoemde uitjes, locaties en plekjes met de fiets bereikbaar zijn. De campagneperiode loopt gelijk aan de zomervakantie.

 

Meer weten? Kijk op www.ontdekregioalkmaar.nl. En organisaties en ondernemers zijn vanzelfsprekend van harte welkom hun locatie of belevenis aan te melden via de website. Het idee voor de campagne komt vanuit het toeristisch netwerk Regio Alkmaar. Dit netwerk is in 2019 gestart met als doel om ondernemers (meer) kennis met elkaar te laten maken, kennis uit te wisselen en samenwerkingen tot stand te brengen.

ACHTERGROND

Aansluiting landelijke campagne ‘Hier moet je zijn’ Met deze campagne wordt aangehaakt op de landelijk campagne 'Hier moet je zijn' geïnitieerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. ‘Hier moet je zijn’ is een gezamenlijk initiatief vanuit de toeristische sector, met als doel om de Nederlandse bezoekerseconomie nieuw leven in te blazen. Kern van de boodschap is dat nu de gelegenheid is om ons eigen land te herontdekken; híer is het ook prachtig.

Regio Alkmaar In Regio Alkmaar werken de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest samen. Toerisme en recreatie is voor de Regio Alkmaar een belangrijke economische sector. De sector levert een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de leefomgeving en draagt economisch bij aan het versterken van de ontwikkeling van kust, stedelijk gebied en platteland.

 

Veiligheid voorop

Alle uitjes en tips die op de website staan en in de promotiecampagne worden genoemd, zijn coronaproof. De ondernemers en marketingorganisaties volgen de richtlijnen van het RIVM.

MEER INFORMATIE Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Miranda van Oostrom via miranda@bureaumvo.nl of telefoonnummer: 06 41432866.

358527 campagnebeeld%20ontdek%20regio%20alkmaar%20fotgrafe%20marjolein%20pieneman 0c5516 large 1594029437

Foto: Marjolein Pieneman

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten