Alkmaar lanceert Stimuleringsfonds ondernemen, cultuur en sport

Gemeente Alkmaar stelt een Stimuleringsfonds van € 1,5 miljoen beschikbaar om, wanneer de corona beperkingen verminderen, de economie een extra impuls te geven door initiatieven op het gebied van ondernemen, cultuur en sport te ondersteunen. Het fonds maakt deel uit van de coronamaatregelen van de gemeente. Bij de hulpmaatregelen COVID-19 lag de nadruk op noodhulp. Bij het Stimuleringsfonds ligt de focus juist op de toekomst. Hierbij zet de gemeente nadrukkelijk in op activeren en ondersteunen van economisch-maatschappelijke initiatieven.  

 

Beoordelingscommissie Stimuleringsfonds Alkmaar

Het college van B&W heeft een beoordelingscommissie ingesteld die de initiatieven beoordeelt die in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijdrage vanuit het fonds. De beoordelingscommissie weerspiegelt de betrokken sectoren in de Alkmaarse samenleving: bedrijven, horeca, winkels, cultuur en sport.

Als beoordelingscommissie is onze taak tweeledig: A We beoordelen of de initiatieven en aanvragen voldoen aan de doelstellingen van het Stimuleringsfonds. B. We dagen de initiatiefnemers uit en waar nodig helpen we hen om tot verbindende initiatieven te komen. Bijvoorbeeld tussen detailhandel en sport & gezondheid, tussen horeca en cultuur maar ook tussen bedrijven en onderwijs, tussen jong en oud. 

Farzad Ghaus, voorzitter beoordelingscommissie

 

Leden beoordelingscommissie

358584 stimuleringsfonds%20beoordelingscommissie d27bd9 original 1594103894

Foto: v.l.n.r.: Gideon Nijemanting (Rabobank), Ger Welbers (Alkmaar Marketing), Bea den Bakker (Alkmaar Sport), Rob Niele (Ondernemend Alkmaar), Marie-José van den Kommer (Racktime), Peter Visser (Taskforce Horeca), Farzad Ghaus (onafhankelijke voorzitter van de beoordelingscommissie) en Hans van de Leygraaf (Alkmaars Bolwerk). Niet op de foto afgebeeld: Huub Purmer (Het Nieuwe Warenhuis) en Patrick van Mil (Stedelijk Museum Alkmaar).

 

Mona Keijzer neemt eerste exemplaar flyer Stimuleringsfonds Alkmaar in ontvangt

Op vrijdag 19 juni overhandigde Marie-José van den Kommer namens de beoordelingscommissie het eerste exemplaar van de flyer Stimuleringsfonds Alkmaar aan Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. Keijzer prees de daadkracht van Alkmaar om via dit stimuleringsfonds de economie van Alkmaar weer “een boost” te geven.

 

358583 stimuleringsfonds 2f898f original 1594103791

Foto: v.l.n.r. Marie-José van den Kommer en Mona Keijzer

De begeleidingsgroep van het stimuleringsfonds kan nu echt van start. Ik wens ze daar heel veel succes bij. Ik ben heel benieuwd welke initiatieven er gaan komen om de economie van de gemeente Alkmaar weer vooruit te helpen na de afgelopen moeilijke periode.

Pieter Dijkman, wethouder Economie gemeente Alkmaar

 

Vragen en meer informatie

In de bijgevoegde flyer een op www.alkmaar.nl/stimuleringsfonds vindt u meer informatie over het Stimuleringsfonds. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar stimuleringsfonds@alkmaar.nl

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten