Zomerkermis niet in de Alkmaarse binnenstad

De zomerkermis vindt dit jaar niet plaats in de binnenstad van Alkmaar. De verwachting is immers dat de coronamaatregelen dan niet kunnen worden nageleefd. Er wordt gezocht naar een geschikte locatie buiten de stad.

“De kermis heeft een aanzuigende werking op een toch al drukke stad. Bovendien hebben we extra meters aan de horeca gegund om de terrassen uit te breiden. Daardoor is de ruimte in het centrum beperkt. Met een kermis erbij kunnen we de anderhalve meter afstand gewoonweg niet garanderen”, aldus burgemeester Piet Bruinooge.

Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de kermis. Daarom is het in overleg met vertegenwoordigers van de kermis om een alternatieve plek te vinden voor het evenement.

Aantrekkelijk

“We zoeken een geschikte locatie buiten de stad die aantrekkelijk is voor zowel de exploitanten als voor de bezoekers. Uitgangspunt is uiteraard wel dat de kermis coronaproof kan verlopen. We hebben een aantal locaties in beeld”, aldus wethouder Elly Konijn (portefeuillehouder evenementen).

Dat het college vandaag naar buiten brengt dat de binnenstad als locatie afvalt, heeft te maken met de vele telefoontjes die de gemeente krijgt van bewoners van de binnenstad.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten