Voorzorgsmaatregelen om toestroom kermis te reguleren

Eindtijd kermis Alkmaar vervroegd naar 21:00 uur

De kermis in Alkmaar is in trek. Op vrijdag- en zaterdagavond trokken de attracties op het evenemententerrein aan de Olympiaweg niet alleen bezoekers van dichtbij, maar vanuit de hele regio. Met de grote toestroom kwam op het terrein de anderhalve meter in het geding. Reden voldoende voor het college om in overleg met de Veiligheidsregio extra maatregelen te treffen. Zo wordt de eindtijd vervroegd naar 21:00 uur. Dit geldt voor de rest van de kermisweek.

“We zijn erg tevreden over hoe het terrein is ingericht en de ondernemers zich inzetten. De maatregelen treffen we juist om een situatie te voorkomen, waarbij de kermis moet worden beëindigd. Dat willen we niet. De kermis mag niet het slachtoffer worden van zijn eigen succes”, aldus locoburgemeester Dijkman.

Naast het vervroegen van de eindtijd worden er extra crowdcontrol maatregelen ingezet. Zo staan er onder andere extra verkeersregelaars en beveiligers en wordt op sommige plekken – vooral rond de aantrekkelijke attracties - de routing aangepast.

Bezoekers van ver

 

De kermis blijkt vooral in de late uurtjes veel bezoekers te trekken. En niet alleen uit Alkmaar en de directe omgeving, maar uit de hele regio.

"Er zijn op dit moment niet veel andere evenementen in de omgeving en dan is de zomerkermis een leuk uitje. We zien een enorme toeloop uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Veel meer dan andere jaren. We gunnen iedereen een leuke tijd, maar het moet wel verantwoord zijn”, aldus wethouder Konijn.

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten