‘Mogelijkheid bieden aan Alkmaarders om van de kermis te genieten’

Zomerkermis Alkmaar wordt verlengd tot en met donderdag

Gemeente Alkmaar heeft in overleg met de kermisexploitanten de zomerkermis op de Olympiaweg met vier dagen verlengd tot en met donderdag 3 september. Bovendien worden de openingstijden vervroegd. De kermis is een groot succes en daarom wil het college iedere Alkmaarder de gelegenheid bieden om langer van de attracties te genieten.

De openingstijden worden vervroegd naar 13:00 uur. Op zaterdag start de kermis zelfs al om 11:00 uur. Er zijn er ook twee extra evaluatiemomenten ingepland om de veiligheidsaspecten te bespreken. De vergunning is hier inmiddels op aangepast. De sluitingstijd blijft 21:00 uur.

Coronaproof

Om de kermis coronaproof te laten verlopen zijn op het kermisterrein in het weekend extra maatregelen genomen om het publiek in goede banen te leiden. Ook zijn de openingstijden aangepast vanwege de grote toestroom en het minder goed afstand houden in de late uren. Afgelopen woensdag was de kermis de hele dag gesloten vanwege het stormachtige weer.

‘Vanwege het grote succes, de aanpassing van de avondopenstelling en ook nog eens de pech met het weer willen we de inwoners van Alkmaar en de regio de gelegenheid bieden om de zomerkermis te bezoeken. Leuk voor de mensen, goed voor de kermisondernemers’, aldus wethouder Konijn.

Een pluim van de organisatie

Sander Willemstein (organisatie kermis) is verheugd met het nieuws:

‘Dit is in deze tijd echt fijn. Wat dat betreft een pluim aan het college. Mooi dat de wethouders hun nek hiervoor uitsteken en met de kermisondernemers meedenken in oplossingen.’ 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten