362137 jj270820 01 001rgb 0f5253 large 1598560525

Nieuwe supermarkt voor Stompetoren

Donderdag 27 augustus hebben wethouder Paul Verbruggen en Harald Lesterhuis van ontwikkelaar Dreef Beheer de feestelijke paal geslagen van de nieuwe supermarkt in Stompetoren. 

De bestaande supermarkt is een bekende winkel in het dorp. Al jaren is een kleine vestiging van 250 vierkante meter gevestigd aan de Schermeerstraat. Straks heeft het dorp een nieuwe volwaardige supermarkt met maar liefst 1150 vierkante meter winkeloppervlak, midden in het nieuwe dorpshart. Behalve de nieuwe Dekamarkt omvat het bouwplan ook twee kleinschalige bedrijfsruimten en 12 huurwoningen. 

Het is het laatste nieuwbouwplan van het Dorpshart project. De uitvoering is in 2019 gestart en inmiddels zijn het horeca-/verenigingsgebouw en de eerste woningen opgeleverd. 

Eind 2021 wordt het nieuwe dorpsplein aangelegd en is het Dorpshart Stompetoren klaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten