361528 nat binnenstad%20stadhuis%20beeldengroep%20op%20moriaanshoofd a77db2 large 1597821878

Attractiekermis van 17 tot en met 20 september in De Rijp

Na goed overleg met de exploitanten heeft het college opdracht gegeven de kermis in De Rijp te organiseren. De attracties staan van 17 tot en met 20 september op De Meelzak. Door het evenement te verplaatsen van de smalle straten in het dorp naar dit terrein kan de kermis coronaproof worden georganiseerd. De poorten sluiten elke avond om 21:00 uur.

De kermis is bedoeld voor jongeren en kinderen. Op De Meelzak is er geen koppeling met de horeca, zoals in andere jaren in het dorpscentrum wel zo was. Het terrein biedt bovendien ruimte om de attracties voldoende uit elkaar te zetten. Ook wordt het terrein omhekt zodat de toegang gereguleerd kan worden. Op deze wijze verwacht het college dat de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, goed zijn te waarborgen.

‘Fijn dat de kinderen van De Rijp in deze bijzondere tijd toch hun jaarlijkse kermis kunnen bezoeken. De locatie is goed bekend en te voet bereikbaar. Zo houdt de kermis toch zijn dorpse karakter. Het weer hebben we niet in de hand, maar verder staan alle seinen op groen voor een leuke en veilige kermis’, aldus wethouder Konijn.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten