362206 jj280820 01 003rgb fa914e large 1598631905

Simone van der Vlugt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

De Alkmaarse schrijfster Simone van der Vlugt-Watertor ontving vrijdag 28 augustus een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Piet Bruinooge. Zij is nu Officier in de Orde van Oranje Nassau.

 

De uitreiking vond plaats in restaurant Fnidsen in Alkmaar. Tijdens een borrel ter ere van haar 25-jarig schrijversjubileum èn het uitkomen van haar nieuwste roman De Kaasfabriek, verraste de burgemeester haar met de onderscheiding.

 

Jubileum 

Simone van der Vlugt gaf 25 jaar geleden haar eerste boek uit. De historische jeugdroman De Amulet, die al meteen genomineerd werd door de Kinderjury en de Jonge Jury. Daarna schreef zij nog 11 historische jeugdromans, vier kinderboeken, twee kleutervoorleesboeken en twee jeugdboeken.

 

Ook vloeiden er 12 thrillers uit haar pen, waarvan de eerste,  De reünie, in 2004 verscheen. Dit boek werd in 2015 verfilmd. In 2018 werd de driedelige tv-serie LOIS uitgebracht, waarin zij een kleine rol vertolkte. Deze serie speelde zich af in Alkmaar en omstreken.

 

Haar werk wordt in 16 landen vertaald uitgegeven. Hieruit blijkt dat zij een bijzonder groot internationaal publiek bereikt en dat haar boeken wereldwijd bestsellers zijn. Daarnaast bevordert zij het lezen door jong en oud.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten