362663 jj020920 02 006rgb 1445b2 large 1599049230

Start woningbouwproject Dockside

Op woensdag 2 september heeft wethouder Paul Verbruggen van gemeente Alkmaar, symbolisch een start gemaakt met de sloop van het ‘Kwakelhuis’. De wethouder nam plaats in de sloopkraan en heeft de eerste ‘hap’ uit het gebouw genomen om zo het startsein te geven voor de bouw van Dockside op Overstad in Alkmaar.

“Dwars door Alkmaar loopt het Alkmaars Kanaal en dat biedt ons een unieke kans! Langs het kanaal werken we actief samen met ontwikkelaars aan een duurzame stedelijke ontwikkeling van Alkmaar. Een vitale, groene gemeente met passende woonruimte voor iedereen. Die unieke kans aan het kanaal pakken we nu hier op Overstad, met de ontwikkeling van Dockside.”

Wethouder Paul Verbruggen

Dockside bestaat uit totaal 140 woningen verdeeld over drie bouwdelen. Onder het gebouw zit een dubbel laagse parkeergarage met een gezamenlijke binnentuin. Het gebouw kenmerkt zich door een aantal verschillende hoogtes, variërend van zes tot elf verdiepingen. De architectuur is modern met veel raampartijen, metselwerk banden en aluminium zetwerk. Op enkele woningen na is het project volledig verkocht.

Het project Dockside is een ontwikkeling van Reales en is ontworpen door Leeuwenkamp architecten uit Alkmaar. De bouw wordt verzorgd door een bouwcombinatie van Vink Bouw uit Nieuwkoop en Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk.

362664 jj020920 02 007rgb b8d652 large 1599049230
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten