364275 kat%20nieuwsgierig 65b8d8 large 1599825131

Dierenartsen in regio Alkmaar krijgen financiële steun voor medische noodhulp dieren

De gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen en Heiloo hebben besloten om dierenartsen in de regio financieel te ondersteunen bij de kosten die zij maken voor de behandeling van gewonde of zieke (zwerf)dieren en (ver)wilde(rde) dieren. Het gaat daarbij om acute noodhulp aan dieren waarvan de eigenaar niet bekend is.

Verschillende dierenartspraktijken hebben aangegeven dat zij graag een vergoeding wensen voor hun diensten. Omdat het gaat om noodhulp aan dieren zonder eigenaar of aan dieren waarvan de eigenaar onbekend is, kunnen dierenartsen  de gemaakte kosten niet verhalen. De gemeenten werken graag mee aan een goede oplossing om de goede zorg te kunnen blijven bieden voor dieren.

Dierenwelzijn in de regio

In de regio Alkmaar worden meer zaken gezamenlijk geregeld als het gaat om dierenwelzijn. Denk hierbij aan het vervoer van dieren door de dierenambulance en de opvang van dieren over de verschillende opvanglocaties.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten