Coronatoiletten op Waagplein blijven in gebruik tot 1 november

De toiletten op het Waagplein, die zijn geplaatst in verband met de coronamaatregelen, blijven tot 1 november in gebruik. De toiletvoorzieningen op het Kerkplein zijn vanaf 27 september niet langer beschikbaar. Het invalidentoilet wordt van het Kerkplein naar het Waagplein verplaatst.

 

Het afgelopen voorjaar zijn er door de gemeente toiletwagens geplaatst in de binnenstad van Alkmaar. Door de uitbraak van het coronavirus werd de horeca gedwongen de deuren te sluiten en waren andere ondernemingen veelal beperkt open. Hiermee kwam de beschikbaarheid van openbare toiletten in het gedrang. De geplaatste toiletwagens zijn hiervoor een goede oplossing gebleken. Ook na 1 juni, toen de horeca weer in bedrijf kwam, hebben de toiletwagens met de restricties in de horeca en de op dat moment toenemende drukte, de ondernemers en instellingen in de zomermaanden flink ontlast.

 

Meeste toiletgelegenheden weer beschikbaar

Inmiddels zijn de omstandigheden gewijzigd en is besloten de toiletvoorziening op het Waagplein tot 1 november te continueren en die op het Kerkplein per 27 september uit gebruik te nemen. De meeste toiletgelegenheden, zoals die voor de coronacrisis beschikbaar waren, zijn weer geopend en te vinden via de Hoge Nood app (https://www.hogenood.nu/) en de website van Alkmaar Prachtstad (https://www.alkmaarprachtstad.nl/toiletten). Zo zijn er rondom de Grote Kerk diverse alternatieve locaties waar bezoekers naar het toilet kunnen. Het invalidentoilet op het Kerkplein wordt verplaatst naar het Waagplein.

 

En hoe gaat het na 1 november?

Of de voorziening op het Waagplein ook na 1 november wordt voortgezet, wordt op een later moment bekeken. Daarbij worden ook de plannen voor een winterterras op het Waagplein betrokken.

 

Wat zijn de openingstijden van de toiletten op het Waagplein tot 1 november?

Ma 12:00 – 18:00

Di 10:00 – 18:00

Wo 10:00 – 18:00

Do 10:00 – 18:00

Vr 10 :00 – 01:00

Za 10:00 – 01:00

Zo 12:00 – 18:00

365493 toiletwagen%20waagplein ffcc80 original 1601032072

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten